Skip to content
ARHIVA Broj 13 Riječ urednice

BROJ 13
Prosinac, 2016.

 

Riječ urednice

 

Poštovani čitatelji,

 

13. broj časopisa e-GFOS je pred vama. Povodom 40. obljetnice rada Građevinskog fakulteta Osijek upriličen je cijeli niz društvenih događanja pa u dijelu s društvenim vijestima donosimo prikaz onih koje smo izdvojili kao najvažnije. U Riječi urednice izdvojit ću samo neke od njih, koje su vezane uz one bez kojih ove i sličnih ustanova ne bi bilo – studente. Četvrti puta zaredom, a prvi puta u novoj zgradi, održana je međunarodna studentska konferencija International Summer Conference of Civil Engineering Students, ISUCCES, koju potpuno samostalno organiziraju i provode naši studenti, na što smo izuzetno ponosni. Ove je godine Fakultet bio i domaćinom 20. Smotre Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, kojoj je svrha pravovremeno upoznavanje maturanata, odnosno budućih studenata sa studijskim programima koje Sveučilište nudi.

 

Kako to i priliči, Fakultet uz nove prostore nudi i nove sadržaje. Tako je ove godine po prvi puta pokrenut studij arhitekture te upisana prva generacija studenata, čime će 2016. biti obilježena kao važna godina u povijesnom razvoju Fakulteta. U ovoj je godini ustrojen i s radom započeo Ured za projekte, međunarodnu suradnju i suradnju s gospodarstvom, čija je uloga osigurati djelatnicima Fakulteta podršku u pisanju i provedbi znanstvenih projekata. Također, i časopis e-GFOS je zabilježio napredak, što će naročito veseliti autore znanstveno-stručnih radova - od ovog broja, uz CAB Abstract i INSPEC, časopis je indeksiran u još dvije baze podataka: Directory of Open Access Journals (DOAJ) i Applied Science & Technology Source. Možemo zaključiti da je ovo bila vrlo uspješna godina za našu ustanovu, no Fakultet tu ne namjerava stati. Tako se u narednom periodu planira i akreditacija laboratorija čije usluge Fakultet namjerava ponuditi tržištu te tako proširiti svoj djelokrug. Svoj daljni napredak nastojat će ostvariti i časopis e-GFOS.

 

Dragi čitatelji, u ime uredničkog odbora časopisa e-GFOS, želim vam ostvarenje svih poslovnih planova u 2017. godini te puno ljubavi, sreće i zdravlja u privatnom životu. Uz fotografiju cjelokupnog tima časopisa u duhu nadolazećih blagdana, srdačno vas pozdravljam u njihovo ime do sljedećeg broja.

 

izv.prof.dr.sc. Ivanka Netinger Grubeša

 

 

Pretraživanje

Trenutno posjetitelja

    1 posjetitelj

Časopis sufinancira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta